020 - 794 07 22

Advocatenkantoor nodig in Amsterdam?

Erfgenamen onterven in Amsterdam of omstreken

Wilt u uw bezittingen na uw dood niet nalaten aan uw kinderen of aan uw partner, dan kunt u hen onterven. Ontervingen kunt u opnemen in uw testament. Het is belangrijk vroegtijdig uw testament op te maken en uw keuzes te communiceren naar de erfgenamen en de onterfden. Openheid voorkomt geschillen rondom de erfenis in de toekomst. Wilt u uw zaken juridisch goed voor elkaar hebben? De Boer Advocaten helpt u graag.

Onterven van uw kind

Ondanks de mogelijkheid tot onterving blijven kinderen een bijzondere positie houden binnen het erfrecht. Als het kind onterft wordt, behoudt het kind het recht op een deel van de nalatenschap. Dit wordt de ‘legitieme portie’ genoemd. De legitieme portie omvat de helft van wat het kind zou krijgen als er geen testament zou zijn opgesteld en de wettelijke regeling van kracht is. In dit geval kan de legitieme portie ook pas geclaimd worden als de langstlevende echtgenoot is overleden. De legitieme portie bestaat overigens enkel uit geld, tenzij anders gespecificeerd in het testament.

Een onterfde partner heeft geen recht op een legitieme portie. Wel heeft de partner recht op vruchtgebruik. Dit is het gebruik van de woning en de meubelen voor een periode van zes maanden.

Wilt u weten wat er komt kijken bij het onterven van uw kind of partner? Neem dan vrijblijvend contact op met De Boer Advocaten in Amsterdam. Wij verzekeren u kwalitatieve dienstverlening met korte communicatielijnen en een strategische afwerking van uw erfeniszaak.

mr. W.A.L. (Willem) de Boer

mr. W.A.L. (Willem) de Boer

Uw personen- en familierecht specialist in Amsterdam

Mr. W.A.L. (Willem) de Boer studeerde aan de Universiteit Leiden en heeft zich onder andere gespecialiseerd in het personen- en familierecht en erfrecht. Mr. de Boer is lid van de vFas (De Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) en aangesloten bij Centrum Internationale Kinderontvoering te Den Haag. Hij kan u op uiteenlopende vlakken van het familierecht uitstekend bijstaan.

Zijn ambitie is om kwalitatief hoogstaand werk te leveren en om specialist te zijn en te blijven in zijn vakgebied. Een ‘standaardoplossing’ bestaat niet, het is altijd maatwerk. In ieder geval valt zijn stijl te kwalificeren als snel en efficiënt en daarnaast weet hij de juiste strategie vast te stellen; altijd inventief, creatief en onorthodox waar nodig!

Waarom De Boer Advocaten?

  • Hoge kwaliteit
  • Betrokken en daadkrachtig
  • Persoonlijk en helder
  • Brede juridische basis

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Rechtsgebieden

• Familierecht
• Erfrecht
• Sociaal Zekerheidsrecht
• Civiel Recht
• Strafrecht

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Zaandam, Purmerend en Aalsmeer.

Hoofdvestiging