020 - 794 07 21

Advocatenkantoor nodig in Amsterdam?

Omgangsregeling na scheiding in Amsterdam

Het kan zo zijn dat enkel de moeder of enkel de vader gezag heeft over de kinderen. In dit geval kan er een omgangsregeling opgesteld worden waarin staat hoe vaak de ouder zonder gezag het kind na de echtscheiding mag zien. Hebben de ouders gezamenlijk gezag over de kinderen, dan is een zorgregeling voor de kinderen nodig. De zorg- en omgangsregeling zijn onderdeel van het ouderschapsplan dat verplicht opgesteld moet worden bij een echtscheiding. A’dam Advocaten in Amsterdam helpt u graag bij het opstellen van het ouderschapsplan en regelt het verzoek tot omgang voor u.

Omgangsregeling baby

Heeft u een pasgeboren baby op het moment van uw scheiding, dan is extra aandacht voor de zorg- of omgangsregeling van belang. De moeder is vaak de hoofdverzorger, maar het is belangrijk dat de vader ook in beeld blijft.
Om de hechting van de baby met beide ouders te waarborgen is het verstandig een familierecht advocaat in te schakelen die precies weet wat de voorwaarden zijn voor een ouderschapsplan. In de hectiek van de scheiding is het belangrijk het belang van uw kind in het oog te houden.

Omgangsrecht grootouders

Als u als ouders in een vechtscheiding verwikkeld bent, dan kan het een uitkomst zijn als de grootouders de kinderen op kunnen vangen. Grootouders hebben, in tegenstelling tot ouders, niet automatisch het recht op omgang met de kleinkinderen. Zij kunnen een verzoek voor dit recht indienen bij de rechter als zij ‘in nauwe persoonlijke betrekking’ tot het kleinkind staan. Dit is het geval als zij bijvoorbeeld structureel een dag in de week oppassen. De rechter zal afwegen of een omgangsrecht voor grootouders in het belang van het kind is.

Er komt veel kijken bij een echtscheiding. Alle juridische processen kunnen redelijk overweldigend zijn. De advocaten van A’dam Advocaten in Amsterdam nemen het juridisch werk graag voor u uit handen.

Waarom kiezen voor ons?

  • Hoge kwaliteit
  • Betrokken en daadkrachtig
  • Persoonlijk en helder
  • Brede juridische basis

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Rechtsgebieden

• Familierecht
• Erfrecht
• Sociaal Zekerheidsrecht
• Civiel Recht
• Strafrecht

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Zaandam, Purmerend en Aalsmeer.

Hoofdvestiging