020 - 794 07 21

Advocatenkantoor nodig in Amsterdam?

Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing Amsterdam

De opvoeding van een kind kan een zware taak zijn. Sommige kinderen hebben meer ondersteuning nodig dan anderen. Als een kind bepaalde gedragsproblemen ontwikkelt, kunt u de opvoeding van uw kind misschien niet meer aan. Om u als ouder te ondersteunen in dit soort lastige situaties kunnen kinderen in Nederland onder toezicht worden gesteld of zelfs uit huis worden geplaatst. Dit kan ook tegen de wil van de ouders in gebeuren. Heeft u te maken met ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van uw kind? A’dam Advocaten helpt u graag met de juridische procedures die op uw pad komen.

Procedure bij ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing

De Raad voor Kinderbescherming kan een verzoek voor ondertoezichtstelling indienen bij de kinderrechter. Zodra de kinderrechter besluit dat een ondertoezichtstelling nodig is, dan zal Bureau Jeugdzorg een gezinsvoogd inzetten. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kan de kinderrechter besluiten dat uithuisplaatsing nodig is.

Bezwaar indienen uithuisplaatsing

De hulp die geboden wordt is er altijd op gericht de relatie tussen ouder en kind te herstellen of de problemen van het kind weg te nemen. Toch kan het voorkomen dat een uithuisplaatsing tegen uw wil als ouders ingaat. In dit geval kunt u een bezwaarschrift indienen bij de rechtbank. Is uw kind 12 jaar of ouder, dan kan hij of zij zelf verweer voeren tegen de maatregelen van de Raad van Kinderbescherming.

U bent in een complexe situatie terechtgekomen waarbij kennis van het familierecht noodzakelijk is. A’dam Advocaten in Amsterdam kan u helpen met de juridische kwesties rondom ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. U kunt ons altijd bellen. Ook kunt u het contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom kiezen voor ons?

  • Hoge kwaliteit
  • Betrokken en daadkrachtig
  • Persoonlijk en helder
  • Brede juridische basis

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Rechtsgebieden

• Familierecht
• Erfrecht
• Sociaal Zekerheidsrecht
• Civiel Recht
• Strafrecht

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Zaandam, Purmerend en Aalsmeer.

Hoofdvestiging