Advocatenkantoor nodig in Amsterdam?

Uitkering regelen in Amsterdam en omstreken

Bent u werkloos, ziek of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt geworden waardoor u niet meer kunt werken? In Nederland kunt u in aanmerking komen voor een uitkering om tegemoet te komen aan het gemis van inkomen. Bent u het niet eens met de hoogte van uw uitkering of wilt u bezwaar maken tegen de terugvordering van een uitkering? A’dam Advocaten heeft veel ervaring met bezwaarprocedures in het sociaal zekerheidsrecht en staat u graag bij in Amsterdam en omstreken.

Verlies van werk

U hebt recht op een WW-uitkering als de beëindiging van uw contract een niet-verwijtbare reden heeft. Als uw contract niet wordt verlengd, maar uw werkgever heeft daar geen verwijtbare reden voor, dan kunt u een WW-uitkering aanvragen. Bent u in uw proeftijd of op staande voet ontslagen omdat u vaak te laat op uw werk komt, dan is dit een verwijtbare reden en hebt u geen recht op een WW-uitkering. Ook als u zelf ontslag neemt heeft u geen recht op een WW-uitkering. Heeft u een uitkering, dan moet u het UWV altijd op de hoogte houden van uw persoonlijke situatie, zodat u te allen tijde een passende uitkering ontvangt.

Bewaar beslissing uitkering

Mocht u het niet eens zijn met de beslissing van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) betreffende uw WWB (bijstandsuitkering), bijzondere bijstand, terugvordering – denk aan fraude – of het UWV over bijvoorbeeld uw WW-, WAO- of andere uitkering, dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij Dienst Werk en Inkomen of het UWV. Het kan zijn dat de DWI of het UWV niet tegemoet komen aan uw verzoek. In dit geval kunt u beroep instellen. Het sociaal zekerheidsrecht is een complex web van regels en belangrijke termijnen. Het is van groot belang, dat u zich in een vroeg stadium laat bijstaan door een deskundige. Wij staan u graag deskundig bij in uw bezwaar- of beroepsprocedure.

Waarom kiezen voor ons?

  • Hoge kwaliteit
  • Betrokken en daadkrachtig
  • Persoonlijk en helder
  • Brede juridische basis

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Rechtsgebieden

• Familierecht
• Erfrecht
• Sociaal Zekerheidsrecht
• Civiel Recht
• Strafrecht

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Zaandam, Purmerend en Aalsmeer.

Hoofdvestiging